Adolf Hitler föddes i byn Braunau am Inn i Österike den 20 april 1889, son till Alois Hitler och Klara Pölzl. Äktenskapet med Klara Pölzl var Alois Hitlers tredje och Adolf var det fjärde barnet av sex i det förhållandet. Av Adolfs helsyskon så var det bara han och systern Paula som nådde vuxen ålder. Alois Hitler var en rastlös själ och flyttade ständigt runt med sin familj, han lugnade sig först när han gick i pension. Fadern var sträng och agade den unge Adolf med jämna mellanrum, modern var mer beskyddande och det sägs att hon var den ende som Adolf Hitler någonsin älskade. Hitler var ung då han miste sin far, endast tretton år gammal, fem år senare dog den älskade modern. Hitler blev inte lottlös då han förlorade sina föräldrar, han hade pensionen efter sin far och dessutom så lämnade modern ett arv efter sig.

Hitler var ingen stjärna i skolan och då han gick på skolan i Linz så fick han betyget tillfredsställande i endast två ämnen och det var gymnastik och i hans älsklingsämne bild. Medan det gick betydligt sämre i andra ämnen. När skickades till realskolan Steyer så gick det inte heller bättre för Hitler, hans betyg lär ha varit så usla att han efter en blöt kväll använt dem som toapapper. Han tog aldrig någon studentexamen. Han hade konstnärsdrömmar och sökte två gånger till konstakademin i Wien men båda gånger så avslogs hans ansökan. Detta gjorde den unge Hitler helt nedslagen, när hans mor dessutom avled i bröstcancer så var han helt förkrossad.

Eftersom han inte blev antagen till konstakademin så började han leva ett kringflackande liv som murare och målare och under perioder så var han helt sysslolös och stod då helt utan inkomst eller annan försörjning. Det var under denna tid som han kom i kontakt med antisemitiska och nationalistiska rörelser som då formade hans åsikter starkt och det var under denna tid som hans judehat började ta form.

Som person så var Hitler en vänlig man enligt hans sekreterare under många år, Traudl Junge, han var snäll mot sina anställda och beskrevs av bland annat som både karismatisk och en talare med förtrollande kraft. Han var en stor djurvän och hade själv en hund vid namn Blondie. Han hade ett förhållande med Eva Braun och dess två gifte sig strax innan deras gemensamma självmord i Hitlers bunker. Hur Adolf Hitler avslutade sitt liv är omtvistat, vissa menar att han tuggade sönder an ampull med cyanid medan andra menar att han sköt sig. Även tiden efter hans död så kom det in uppgifter om att han levde. Människor rapporterade in iakttagelser från hela världen. Bland annat att han jobbade som croupier på ett Casino i Frankrike. Någon hade också sett honom utklädd till fåraherde i Alperna.

Det finns många oklarheter om Hitler och hans person. Vissa menar att han hade en farfar som var jude. Det har också ryktas om att Hitler om att Hitler var homosexuell och att förhållandet med Eva Braun bara var ett förkläde för att dölja hans sexuella läggning. Men inget är klarlagt- inget är bevisat. Vissa menar också att Hitler inte visste om vad som skedde i förintelselägren utan att det var Himmler som styrde och bestämde över dessa.

Privacy Policy